Om oss

Our story

Perssons Kök är en mysig och familjär kvarterskrog på Lugnet i Malmö som erbjuder allt från kött, fisk och vegetarisk mat med endast de bästa råvarorna. Vår hemlagad meny tillagas varje dag med det lilla extra. Såserna är favoriten, duchessen är utöver det vanliga och vår burgare är alltid nymalen på ryggbiff.

Välkommen in till oss! / Roya & Hamid

Historian börjar år 1969

Perssons Kök & Bar öppnade upp för första gången år 1969 under namnet Napoli.

Perssons kök & bar, står det på skylten och så har det ju varit ett bra tag. Men för mig kommer den här lokalen på Storgatan att för alltid vara förknippad med namnet Pizzera Napoli. På den här adressen låg nämligen Malmös allra första pizzeria. Och sommaren 1973 blev det för mig många pizzor och en hel del öl just här på Pizzeria Napoli. Det kom sig av att jag och en kompis började äta här och snart var vi ett löst sammansatt gäng som höll till på Napoli. Det blev som en stamlokus. Hade man inget speciellt för sig så gick man hit. Det dök alltid upp någon som man kände. Annars kunde man alltid hänga med personalen och när restaurangen stängde klockan nio, så drog vi allihop vidare ut på stan för att ta en öl och kanske något att äta. Det hände också att vi satt kvar på Napoli tills det började ljusna utanför.
Det fanns inte många pizzerior I Malmö vid den här tiden. Förutom Napoli som var först, så låg det en på Lilla Torg vid hörnet av Mäster Johansgatan. Där åt jag ett år tidigare min livs första pizza (en Marinara). Sedan fanns det Pizzeria Siciliana som låg I trakterna Skolgatan-Möllevångsgatan. Det var allt. Så såg pizzeriavärlden ut I Malmö 1973, för 40 år sedan.

https://vanligabilder.blogspot.com/2013/05/pizzeria-napoli.html

“Malmö för litet för två pizzerior”

Dan Walterström bestämde sig för att starta Malmös första pizzeria. Bon appetit, skulle den heta. Han hade redan tagit in offerten på skyltarna när någon berättade att Pizzeria Napoli hade öppnat på Storgatan. Då gav Walterström upp.